Even voorstellen...

2019 08 04 BBS09   Mindfulness, meditatie en picknicken 20Hallo, ik ben Paula Kersten, oprichtster en eigenaresse van Cascade Yoga. Omdat yoga mij ontzettend geholpen heeft mijn balans in het leven te vinden, besloot ik yogadocent te worden en ben ik in 2013 in Heusden-Zolder (België) bij het Vormingsinstituut voor Yogadocenten gestart met de 6-jarige opleiding tot Hatha yogadocent. In 2019 heb ik mijn door de Europese Yoga Unie erkende diploma ontvangen. Als onderwerp voor mijn eindscriptie heb ik gekozen voor de rol die yoga kan hebben bij het verwerken van trauma's.

Daarnaast werk ik sinds 1996 voor Stichting Radar als begeleidster van mensen met een verstandelijke beperking. In 2017 ben ik begonnen met Cascade Yoga.

 

Waarom ?
Om u meer inzicht te verschaffen in wie wij zijn, wat we doen en waarom, de volgende vragen:
Waarom Yoga ? Waarom Cascade ? Waarom Cascade Yoga ?
 Waarom Yoga ?
Yoga vindt al ver voor de christelijke jaartelling begon zijn oorsprong in India, waar het zich ontwikkeld heeft tot het pad dat uiteindelijk naar verlichting kan leiden. Het beoefenen van de houdingen (Asana’s) is er vooral op gericht om het lichaam voor te bereiden op het langdurig stil zitten in meditatie.
In de tegenwoordige westerse wereld gaat bij de beoefening van yoga de aandacht vooral uit naar het versoepelen en versterken van het lichaam, bewustwording van lichamelijke beperkingen en het ontspannen van lichaam en geest, waardoor men in alle hectiek even een moment van rust, bewustwording en bezinning voor zichzelf heeft.
 Waarom Cascade ?
Zowel het geluid als het aanzicht van stromend water hebben op veel mensen een bepaalde aantrekkingskracht; of het nu een kabbelend beekje is, of een donderende waterval. Het is haast alsof al je zorgen worden weggespoeld door het stromende water.
 Waarom Cascade Yoga ?
Omdat wij meer doen dan alleen de gangbare yogalessen. Wat Cascade Yoga vooral onderscheidt zijn de enthousiaste en persoonlijke aanpak, de 75 minuten durende lessen met wat meer tijd voor ontspanning en bewustzijn en natuurlijk de bijzondere buitensessies. Een soepel lichaam, een soepele geest is ons motto en wij hopen met ons brede scala aan activiteiten een zinvolle bijdrage te leveren aan het wegspoelen van al uw zorgen en het vergroten van uw fysieke en mentale veerkracht. Yoga, met beide voeten op de grond; daarom Cascade Yoga.